2016: Hertog Jan Brouwerij – Het Elfde Gebod

In 2016 was Hertog Jan de Geniet & Geef brouwer. Voor heel even was hun geliefde bier 'Het Elfde gebod' terug op de markt. Dat het zo geliefd was, is ook goed terug te zien in de opbrengst. Maar liefst €121.442 heeft het bier opgebracht voor Kika. Het jaar 2016 was het eerste jaar waarin het bier ook verkrijgbaar was bij Albert Heyn en Mitra, waardoor de opbrengst ruim verdubbeld is.

Het Elfde Gebod was een goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol. Dit speciaalbier is gebrouwen in Arcen bij Hertog Jan. 

De brouwers van Hertog Jan hebben het bier volledig volgens het bijzondere recept dat dateert uit de jaren ‘90 gebrouwen. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, zal ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: ‘Dat het bier nog altijd erg geliefd was wisten we, maar dat zoveel mensen er weer van zouden gaan genieten met het geweldige resultaat van bijna €121.442,- voor KiKa, hadden we niet durven dromen.’

geniet_geef_cheque_kika.jpg