Over Geniet & Geef

De doelstelling van onze stichting is om 'Geniet'-momenten om te zetten in 'Geef'-momenten. De opbrengst is de afgelopen jaren, sinds de oprichting in 2012, volledig gegaan naar Kika, Stichting Kinderen Kankervrij. Inmiddels hebben we met alle inspanningen van Geniet & Geef en onze partners al meer dan een €635.000,- kunnen doneren aan Kika.

Welke actie ondersteunen wij?

Momenteel ondersteunt de stichting jaarlijks de actie 'Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel'.  De afgelopen jaren hebben we met verschillende brouwers en hun toeleveranciers een uniek Geniet & Geef bier geproduceerd. Met behulp van ongeveer 180 deelnemende cafés door heel Nederland, Mitra drankenspeciaalzaken en Albert Heijn hebben we dit bier aan de man/vrouw kunnen brengen. Want wat is er nou mooier om als je geniet van een mooi glas bier, tegelijkertijd te geven aan een goed doel! Met deze geefmomenten, donaties, helpen we om het percentage van kinderen dat geneest van kanker te verhogen. Onderzoek is en blijft nodig en daar is geld voor nodig.

Ook de komende jaren blijven we ons samen met brouwerijpartners inzetten om met de verkoop van een mooi speciaal gebrouwen bier geld in te zamelen voor extra onderzoek.

Groepsfoto Stichting Geniet & Geef actie 2019

Het Bestuur

Stichting Geniet & Geef heeft vier onbezoldigde bestuursleden die op persoonlijke titel actief zijn voor de stichting. Samen delen zij het geloof dat je moet omkijken naar je medemens en daarom zetten zij zich in om geld in te zamelen voor projecten die ten goede komen aan het welzijn van kinderen. 

Gaius Voûte - Voorzitter Stichting Geniet & Geef

Gaius Voûte

Voorzitter

“Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in geef momenten namelijk donaties voor KiKa.”

Gaius Voûte (1968) is bedenker en initiator van Geniet & Geef. Tot mei 2020 was Gaius CEO van Bier&cO, partner van de Stichting. Voor Bier&cO werkte hij bij MillerCoors (USA) en voor Grolsch waar hij o.a. verantwoordelijk was voor de USA. Hij is nu o.a. Algemeen Directeur bij de Eco-Point Groep in Halsteren. Met zijn vrouw en hun 3 kinderen woont Gaius in Amsterdam.

Susan Leerkes - Penningmeester Stichting Geniet & Geef

Susan Leerkes

Penningmeester

“Onze actie is een mooi voorbeeld van hoe je kunt proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel kunt steunen.”

Susan Leerkes (1972) woont met haar man en 2 kinderen in Amsterdam. Zij is sinds 1995 actief in het bankwezen en is sinds 2017 directeur van Van Lanschot Bankiers in Hilversum en sinds 2021 ook van Amsterdam.

Cees-Jan Adema - Secretaris Stichting Geniet & Geef

Cees-Jan Adema

Secretaris

“Het mooie aan onze actie is de trots waarmee iedereen hieraan meewerkt. Trots die je terug proeft in het bier en terugziet in de fantastische opbrengst voor Kika.”

Cees-Jan Adema (1963) is sinds 2021 directeur bij de FNL (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie), daarvoor was hij sinds 2010 directeur bij de Nederlandse Brouwers. Voor hij bij de Nederlandse Brouwers aan de slag ging, werkte hij bij PepsiCo als Directeur Public Affairs Noord-Europa.

Raymond Slootweg - Bestuurslid Stichting Geniet & Geef

Raymond Slootweg

Bestuurslid

“Zelf acties opzetten en een bijdrage leveren aan de gezondheid en geluk van kinderen maakt je er als geen ander bewust van hoe essentieel dit is. Wat is het toch mooi als je daaraan kunt bijdragen.”

Raymond Slootweg woont met zijn gezin in Voorburg. Is ondernemer pur sang en is sinds 2014 managing director bij Force451, een creatief en strategisch bureau. Daarvoor had hij vergelijkbare functies bij Wubbe, Ara/TBWA en make sense.

verantwoording

Stichting Geniet & Geef vindt het van het grootste belang dat er absolute transparantie is. Wij begrijpen als geen ander dat iedereen die onze initiatieven en onze stichting steunt het recht heeft om te weten hoe onze organisatie- structuur in elkaar zit, wat onze doelstellingen zijn en wat er gebeurt met de opbrengsten uit onze activiteiten en individuele donaties. 

Lees verder

Supporters bedankt!

Voor elke actie die we starten hebben we trouwe partners nodig. Vaak zie je ze niet omdat ze op de achtergrond druk bezig zijn allerlei zaken voor ons te realiseren. We staan stil bij hun inbreng, want zonder onze trouwe partners zou onze stichting niet kunnen bestaan. Onderstaand onze supporters: dank voor jullie bijdrage!

Mocht je denken met die Geniet & Geef-partner zou ik graag in contact komen, laat het ons dan weten. Wij helpen je graag met ze in contact te komen.