Over Kika

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.

Genezingskans moet omhoog

In de eerste gesprekken met beide oncologen werd duidelijk dat de behoefte aan meer kinderkanker onderzoek zeer terecht was. De genezingskans stond al geruime tijd 'stil' op ongeveer 70%, terwijl de overtuiging er was en is dat door de vele beschikbare gen-datagegevens er een doorbraak mogelijk moest zijn. De genezingskans moet en kan omhoog en dat is al gebleken.

In 2010 is de genezingskans van kinderkanker gestegen naar 75%. Op dit moment ligt het genezingspercentage op 78%. Het ultieme doel van KiKa is om in 2025 95% genezing te realiseren. Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren. De huidige chemo`s zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard, op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen. In 2002 hebben we alles en iedereen gemobiliseerd om zijn of haar medewerking gratis te verlenen om de start van KiKa mogelijk te maken.

KiKa - Stichting Kinderen Kankervrij

Waar doet Kika het voor?

KiKa werft fondsen om zoveel mogelijk onderzoek mogelijk te maken. Onderzoek voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Het ultieme doel is om in 2025 een genezingspercentage van 95% te krijgen. Op dit moment ligt het percentage op 78%, dus er is nog veel hulp en geld nodig voor onderzoek.

Een van de middelen om dit doel te bereiken is het realiseren van een nieuw centrum voor zorg en onderzoek naar kinderkanker, het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC) waar alle onderzoekers, artsen en behandelaars, die nu op 7 verschillende plaatsen werken, samenwerken en zo onderzoek naar een nog hoger niveau zullen tillen.

Waar doet KiKa het voor?